WILLIE B. & THE BLUE SPARROW


Willie B. & The Blue Sparrow is een van de weinige akoestische duo's die country-blues op een authentieke wijze brengen. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica treden zij in de voetsporen van grootheden zoals Sonny Terry en Brownie McGhee.

Sinds zijn eerste confrontatie met de blues heeft Willie B. zich ontwikkeld tot een bluesman in hart en nieren. Zijn zang is rauw en komt uit zijn ziel. Zijn gitaarspel vertoont duidelijke invloeden van Lightnin' Hopkins, Big Bill Broonzy en Brownie McGhee. Zoals hij de slidegitaar ter hand neemt zijn echo's van Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell en Muddy Waters hoorbaar.

The Blue Sparrow bespeelt sinds zijn jeugd de bluesmondharmonica in de stijl van Sonny Terry. Zijn melodieuse solo's wisselt hij af met het authentieke bluesgeluid van vertrekkende stoomtreinen en voortdenderende wagons.

Samen zijn zij graag geziene gasten op vele podia, variërend van bruine kroegen tot bluesfestivals, in binnen- en buitenland.

DE PERS:
'Direkt an den Mississippi versetzen Willie B. and the Blue Sparrow die Zuhörer am Kivelinghaus. Eine Akustikgitarre mit einfachem Röhrenverstärker, Mundharmonika und zwei Gesangsmikrophone genügten den beiden Niederländern, um den Blues in ursprünglicher Form überzeugend zu zelebrieren. Willies Bottleneckspiel und Gesang seines Partners wirkten authentisch schwarz und wußten ihr Publikum zu begeistern.'Tageszeitung Lingen'

'Echte blues was te beluisteren boven H41: . Dit geluid is de echte oorsprong van de blues, eenvoudig, kaal en vooral dankzij de mondharmonica hartverscheurend mooi.'De Gelderlander 

.......een man met lef en een veelzijdige stem.''De Stad Wageningen' over Willie B.

BOEKINGEN:  GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

 

         HOME     BANDS