FAT HARRY & the FUZZY LICKS

Fat Harry

FAT HARRY – zang, gitaar
JACCO v.d. HEUVEL – drums
ARJAN v.d. OEVER – Hammond, toetsen
DONALD v.d. GOES – bas
JAN DE LIGT – tenor sax

Eigentijdse blues is wellicht de beste omschrijving van de muziek van deze formatie uit de Randstad.  Geïnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain hebben zij een voor aan deze kant van de oceaan unieke stijl ontwikkeld. Low down and dirty shuffles en slowblues worden moeiteloos afgewisseld door of vermengd met andere stijlen uit het zwarte Amerikaanse erfgoed, als soul, funk en gospel.
Hun nieuwste cd “Hard Lovin’ Man” met grotendeels zelfgepend werk, staat dan ook bol van de diversiteit. Nummers van hun repertoire werden al verkozen op blues samplers in Belgie en in de VS door het toonaangevende blad Big City Rhythm & Blues Magazine. In 2008 nam Joe Louis Walker het door Fat Harry geschreven en van deze CD afkomstige “ Why Don’t You Go Back To Your Mother” op en maakte er een akoestische versie van.
Inmiddels is de band ook niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en clubs. Zo won in 2015 Jan de Ligt de Dutch Blues Award voor saxofonist en werd Fat Harry reeds twee maal genomineerd in de categorie gitarist. Ook wordt de band vaak gevraagd door gerenommeerde Amerikaanse artiesten om hen te begeleiden tijdens Europese toernees. Alleen al in 2015 werd er samengewerkt met Joe Louis Walker, Preston Shannon, Lurrie Bell, Rip Lee Pryor en Super Chikan. Andere namen waar mee werd samengewerkt zijn; Craig Horton, Sax Gordon, Tail Dragger, John Primer, Henry Oden en Chick Rodgers. Het door Albert King geïnspireerd gitaargeluid van Fat Harry Dorth schalde inmiddels op talrijke festivals en clubs in de lage landen. Ook was men onder de indruk van zijn spel in de wereldberoemde bluesclubs “Buddy Guy’s Legends” en de “Kinston Mines” in Chicago.
Het moge duidelijk zijn dat Fat Harry & the Fuzzy Licks staat voor kwaliteit en muzikale gedrevenheid om een goed stuk muziek neer te zetten, waar liefde en plezier in blues vanaf straalt … let’s have a natural ball!