ED & THE GATORS

Ed & the Gators

ED DESMUL – zang, bluesharp
STEFAN BORET – bas
ARNE DEMETS – gitaar
JOHAN GUIDEE – drums

Ed and the Gators is een swingende bluesband die het publiek meeneemt door de geschiedenis van the blues. Frontman Eddy De Smul stond op het podium als gastmuzikant van Amerikaanse artiesten Joan Baby en Josh Harp en toerde reeds twee maal in de States. Zijn krachtige stem doet denken aan de Texaanse bluesman Guy Forsyth en bovendien speelt hij ook uitstekend bluesharp en slidegitaar. Zijn medemuzikanten worden regelmatig gevraagd als begeleidingsband van oa. Ian Parker en toerden eerder met oa. Carey Bell, Louisiana Red, Hook Herrera en Sista Monica.
Bij de Belgium Blues Challenge van 2017 werd de band verkozen tot beste belgische bluesband. Daardoor vertegenwoordigden Ed & the Gators België bij de achtste European Blues Challenge van Hell ( Noorwegen ) in het voorjaar van 2018.
Het repertoire van Ed & the Gators bevat rauwe Chicago blues,  swingende West-Coast  en New-Orleans songs.  Dit geheel wordt bovendien afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues… You name it, the Gators play it.