DICK HAGEMAN

Op 18 december 2020 verscheen de nieuwe cd van de 95-jarige zanger-gitarist en keramist Dick Hageman. Op dit album met de titel “Ver In De Vreemde”  staan 12 recent opgenomen nummers, aangevuld met 5 klezmer songs uit 2013 waarop Dick klarinet speelt. Om de cd onder de aandacht te brengen verzorgde de Dick Hageman Band inmiddels diverse promotie-optredens in West Brabant.

Informatie over Dick Hageman en de cd  “Ver In De Vreemde”  kan worden verkregen via:
Tel. 0165 – 553115 of  info (at) genuinemusic.nl

Levenskunstenaar Dick Hageman – woonachtig in Ossendrecht – heeft de 17 nummers coronaproof opgenomen. Roosendalers Kees Luijkx ( drums ), Don Haagh ( gitaar ), John Zwetsloot ( bas ), Martin Kleine Schaars ( zang ), Ineke van Gelderen ( zang ) en Jim Florentinus ( accordeonist uit Halsteren ) namen hun partij elk in hun eigen omgeving op. Vriend en oud burgemeester van Ossendrecht  Guus Swillens vertaalde voor dit project het nummer “Those Were The Days” van Mary Hopkin naar een tekst voor de Nederlandse titel “Echte Maten” .

Dick Hageman is zanger-gitarist en troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook Engelstalige evergreens. Met een prachtige stem, getuigend van een rijk leven, vertolkt Dick zijn liederen. Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had  Dick zijn atelier “De Stenen Kus”. Van hieruit werden, naast het creëren van zeer origineel keramiek, de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren ’80 verzorgt Dick optredens met zijn band.
Dick Hageman bracht in de periode 1980 – 2015 diverse singles en cd’s uit.  Daar komt met de cd  “Ver In De Vreemde” een prachtig vervolg op.