STEVE ' BIG MAN' CLAYTON


Steve 'Big Man' Clayton is geboren in Birmingham (GB) in 1962. Toen hij 10 jaar oud was, haalde zijn vader hem over pianolessen te gaan volgen. Door zijn muziekleraar werd hij besmet met het bluesvirus. Hij besteedde al zijn zakgeld aan platen van Cow Cow Davenport, Albert Ammons en Memphis Slim.

Na zijn schooltijd begon hij in lokale bandjes te spelen en daar heeft hij het vak geleerd. Met zijn stem, pianospel en eigen teksten is hij een one-man entertainer van groot formaat en speelde hij in heel Europa.

Hij trad op in radio- en televisieprogramma's, voor o.a. de BBC en Granada TV.

In 1992 werd de 'Big Man' gevraagd als openingsact en begeleiding voor Angela Brown, Katie Webster en Karen Carroll, tijdens hun historische Europese 'Women Blues Tour'. In hetzelfde jaar speelde hij virtuoos piano op de Award-winnende CD 'He Knows The Blues' van Otis Grand.

In 1993 debuteerde Steve Clayton in Chicago, waar hij was gevraagd om te spelen in de fameuze Rosas Club op Sunnyland Slim's 85e verjaardagsfeestje. Enkele optredens met Pinetop Perkins volgden.  In 1998 begon hij het jaar in Jazzclub 'Hong Kong', met de fameuze harmonicaspeler Carey Bell.

De 'Big Man' werd diverse keren door de British Blues Connection uitgeroepen tot de beste instrumentalist. Tegenwoordig woont de 'Big Man' in Duitsland en ook daar sleept hij prijzen in de wacht.

Hij speelt blues en boogie zoals u zelden zult horen. Maar meer nog: hij neemt de authentieke sound en zet er zijn eigen stempel op. Dit geeft het onmiskenbare eigen geluid van Steve 'Big Man' Clayton.

DISCOGRAFIE:
1991 Can't Stop The Boogie
1992 I Got A Right
1999 I Got To Sing These Blues
2000 You Know What I Mean
2004 Dirty Mistreater
2007 Goin' Back To Birmingham

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS