SOULMACHINE


Soulmachine is een van de weinige bands in Nederland die alle soul- en funkhits nog speelt zoals ze in de jaren 60, 70 en 80 gespeeld werden.
De band speelt pure authentieke soul en funk met krakers als Mustang Sally, I'm A Soulman, I Feel Good en andere onvergetelijke hits van o.a. James Brown, Wilson Picket, Otis Redding, Sam & Dave en Tina Turner.

 Deze 9-koppige soulformatie bestaat uit twee zangeressen, slag/sologitaar, bas, drums, toetsen en een strakke blazerssectie bestaande uit tenorsax en trompet.  

Voor speciale gelegenheden neemt Soulmachine twee buitenlandse gast-vocalisten mee, te weten Ben Sims (USA) en Johnson Gabriel (UK).

Ben Sims is geboren in Alabama (USA) Zijn professionele zangcarriere begon in 1964 in San Francisco met de groep "The Persidioes". Met deze groep trad hij regelmatig op in het fameuze Fillmore West voor een publiek, onder wie vaak bekende artiesten als Jimi Hendrix, Janis Joplin, Tower of Power en Richie Havens. Hun backup band in die tijd heette Sly and the Family Stone, een band die net was opgestart. In de jaren zeventig verhuisde Sims naar Duitsland en richtte de 16-koppige band "Pain, Passion & Surrender" op, waarmee hij diverse muziekstijlen speelde, waaronder blues, soul, funk, pop en jazz. Inmiddels is hij al enkele jaren gast-vocalist bij Soulmachine.

Johnson Gabriel (UK) verzorgde in zijn carrière als professioneel zanger en danser vele TV-optredens en stond als backing-vocalist op het podium met Lionel Ritchie, Enrique Iglesias en Phil Collins.

Soulmachine is een professionele soulband en zet elke zaal op z'n kop met vette funk en dampende soul. Put on your dancing shoes !

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS