RANCH HOUSE FAVORITESHowdy friends and neighbors...

Ondanks dat de hedendaagse Country & Western-muziek met name wordt gedomineerd door de linedance-rage bestaat echte 'ouderwetse' AMERICANA ook nog steeds in Nederland... en wel onder de naam RANCH HOUSE FAVORITES.

Deze band die is vernoemd naar een 50-er jaren album van Bob Wills & his Texas Playboys, legt zich toe op de muziekstijlen zoals die in de jaren '40 en '50 tot ontwikkeling kwamen in het zuiden van de Verenigde Staten. Trefwoorden voor het door hun gebrachte repertoire zijn Hillbilly, Western Swing, Bluegrass en Rockabilly, tegenwoordig vaak samengevat onder de term AMERICAN ROOTS MUSIC. 

Als voorbeelden voor de Ranch House Favorites dienen artiesten als Hank Williams Sr., Bill Monroe, Bob Wills, Elvis Presley en Ernest Tubb. De line-up van de band is geheel op voornoemde stijlen afgestemd en valt met name op door het ontbreken van een vaste percussionist.

Kenmerkend voor de Ranch House Favorites is hun streven naar authenticiteit, niet alleen in muzikale zin maar ook qua visuele presentatie: zo gaan zij bijvoorbeeld gehuld in traditionele 50-er jaren 'singing-cowboy'-kostuums, zoals men die onder andere kent van artiesten als Roy Rogers en Gene Autry. Hun optredens zijn dynamisch en doorspekt met een flinke dosis humor. Naast het meer traditioneel getinte repertoire dat overwegend 'up-tempo' van aard is, is er tevens ruimte voor crowd-pleasers als bijvoorbeeld het legendarische 'Rawhide' of het meeslepende 'Ghost Riders in the Sky'.

Sinds de oprichting in 1992 heeft de band al de nodige wapenfeiten op haar naam staan: zo zijn ze reeds diverse malen te zien en te horen geweest op nationale televisie en radio, touren ze regelmatig in diverse Europese landen en hebben ze geprogrammeerd gestaan tussen bekende buitenlandse artiesten als Dale Watson & his Lonestars, Bobby Bare, Buddy Miller, South Mountain en 'last-but-not-least' Hank Thompson, voor wie zij sinds enige tijd tevens als vaste begeleidingsband werken tijdens zijn Europese optredens.

Dankzij het feit dat zonder percussionist wordt gewerkt kunnen de Ranch House Favorites zowel elektrisch versterkte optredens (van toepassing voor bijvoorbeeld festivals, kroegen, grote feesten) als akoestische en desgewenst mobiele optredens (van toepassing voor bijvoorbeeld recepties, diners, barbecues en degelijke) verzorgen. Voor welke gelegenheid dan ook: de Ranch House Favorites staan met hun enthousiasme en gedrevenheid garant voor een avondje onvervalste Hillbilly.

Bertie van der Heijdt contrabas / zang
Herbie Wagner viool / zang
Ron Hokke akoestische gitaar / zang
Ralf Wychgel 5-string banjo / mandoline / mondharmonica / zang

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS