GENUINE MUSIC AGENCY - NIEUWS
Artiestenbureau voor blues, cajun, rock & roll, soul, texmex en zydeco
Tel. 0165 - 553115

UPDATE: Februari 2018


ED & THE GATORS NAAR DE EUROPEAN BLUES CHALLENGE IN NOORWEGEN.
Eind 2017 wonnen Ed & the Gators de Belgium Blues Challenge in Overpelt. Daardoor mag de band de Belgische kleuren verdedigen tijdens de European Blues Challenge in Hell, Noorwegen op 16 en 17 maart 2018. Het repertoire van Ed & the Gators bevat rauwe Chicago blues, swingende West Coast en New Orleans songs. Dit geheel wordt bovendien afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle en wat ouderwetse country blues. You name it, the Gators play it !!


NIEUWE CD SHAKEDOWN TIM & the RHYTHM REVUE.
Shakedown Tim & The Rhythm Revue heeft een gloednieuw album opgenomen voor Rhythm Bomb Records London: 'Shakedown's Th'owdown'. De band had het voorrecht om met de legendarische bluesartiest  James Harman (producer) te kunnen samenwerken. 2017 was een schitterend jaar voor Shakedown Tim & The Rhythm Revue. Interessante optredens overal: Ladybug festival FIN, De Vooruit BE,  Moulin Blues Ospel NL, Bluesfestival Vianden LUX, Goezot BE, Monsters Hot Rockers FR, Sinsteden DE... en veel airplay. CD release staat gepland voor april 2018.


ADRESWIJZIGING GENUINE MUSIC AGENCY
Vanaf 1 oktober 2017 wijzigt het postadres van Genuine Music Agency.  Voortaan kan post gestuurd worden naar: Damstraat 11, 4701 GK Roosendaal. Het postbusnummer vervalt.


VAR IS VERDWENEN SINDS 1 MEI 2016: WAT VERANDERT ER VOOR ARTIESTEN ?

BRON: ALL ARTS BELASTINGADVIES. Vanaf 1 mei 2016 kunnen artiesten geen gebruik meer maken van de VAR. Artiesten die de artiestenregeling niet willen gebruiken, moeten dat al per 1 mei as. goed duidelijk maken aan hun opdrachtgevers.

In zijn brief van maandag 18 januari heeft de Staatssecretaris van Financiën geantwoord op kritiek rondom de afschaffing van de VAR voor artiesten. Hij wil duidelijk geen herinvoering van de zelfstandigheidsverklaring en schrijft dat er geen modelovereenkomst nodig is om uit de artiestenregeling te stappen, maar dat de artiest dat eenvoudig kan laten weten aan zijn opdrachtgever. Weliswaar moet het schriftelijk, maar dat kan ook per e-mail, want dat is ook schriftelijk. En het mag ook na het optreden, als het maar vóór de betaling van de gage gebeurt.

Op de website van All Arts ( www.allarts.nl ) staat het relevante deel van de brief van 18 januari 2016 en de concept-AMvB van 28 september 2015 opgenomen.

Dit maakt het straks wel erg eenvoudig om uit de artiestenregeling te stappen. Maar het moet goed gebeuren. All Arts Belastingadvies heeft hiervoor een uitgebreide én een korte tekst gemaakt en op hun website geplaatst.
Zie website: www.allarts.nlBLUESMAN BIG BO WINT DE DUTCH BLUES CHALLENGE

Zanger-gitarist Big Bo werd op zondag 4 oktober uitgenodigd voor de finale van de Dutch Blues Challenge in Nieuw Vennep. Hij werd winnaar in de categorie solo/duo-artiesten en kan daardoor in januari 2016 de nederlandse eer verdedigen bij de Internationale Blues Challenge in Memphis, USA !

Big Bo speelt zijn blues als een one-man-band. Met zijn ongepolijste, maar soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op acoustische 6 & 12 string gitaar, steel en wood dobro, mondharmonica en footstomp. Hij brengt talloze klassiekers en eigen werk ten gehore waarbij krachtige, onversneden Delta-Blues de boventoon voert. Emotionele acoustische Blues, Ragtime en Deltablues, songs die tot op het bot gaan worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest.

 

BLUESCAFE KERKZICHT ROOSENDAAL OPENT DE DEUREN
Met een spetterend optreden van Sugar Boy & The Sinners is het nieuwe bluescafé Kerkzicht aan het Tongerloplein 4-6 te Roosendaal op 31 mei geopend. Met druk bezochte optredens van oa. Moreblus, The Zoomatics, Little Steve & the Big Beat, Farstreet, Scotch, No Soda en Shakedown Tim heeft het café zijn bestaansrecht bewezen. Vele liefhebbers weten de weg naar deze nieuwe live-lokatie inmiddels te vinden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Programmering: Genuine Music i.s.m. Bluescafé Kerkzicht.


THE ZOOMATICS BRENGEN NIEUWE CD UIT.
De belgische bluesband The Zoomatics hebben in het voorjaar van 2015 hun nieuw cd "What's With The Weather ?" uitgebracht.
 Het album werd gepresenteerd op lokaties in België en Nederland alsmede bij het radioprogramma "Bluezy". Met invloeden van T-Bone Walker, Little Walter en Fred Below kunnen The Zoomatics het best beschreven worden als een band die "Old school" blues mixt met swing, jump en rock & roll. De 12 nummers voor het nieuwe album zijn alle geschreven door de bandleden zelf.


ZONDAGMIDDAG 31 MEI: BLUES-SUPERSESSIE IN DE BOERDERIJ ZOETERMEER.
Het is inmiddels al meer dan zes jaar geleden dat de eerste Blues op Zondag werd georganiseerd in het Podiumcafé van de Boerderij. Sindsdien hebben vele succesvolle, muzikale en zeer gezellige edities plaatsgevonden. Ook dit jaar worden er weer enkele mooie bluesmiddagen georganiseerd in het café en wegens het succes van vorig jaar wordt er zondagmiddag 31 mei 2015 opnieuw een Blues op zondag supersessie georganiseerd. Het neusje van de zalm van de Nederlandse Blues zal deze middag te zien tijdens deze supersessie in de Dommelsch zaal van De Boerderij ! De sessieband bestaat uit zeer talentvolle bluesmusici die hun sporen in de Nederlandse Bluesscene ruimschoots hebben verdiend. De bezetting bestaat uit: Nico Christiansen (Livin’ Blues Xperience) ; Bas Kleine (Livin’ Blues Xperience );  Lefthand Freddy ; Hans Waterman ( Lefthand Freddy, Cuby, Pretty Things ) ;Daan Prevoo (Deep & the Dudes) ;  Harm van Sleen (Dicky Greenwood Band) ; Kees Dusink (Twelve Bar Blues Band); Jan Scherpenzeel (Twelve Bar Blues Band) en  Robbert Fossen ( Fossen & Struijk Band ).
Voorverkoop via Ticketmaster en andere reguliere verkoopkanalen van De Boerderij ( voor info: www.cultuurpodiumboerderij.nl )


DE KONINCK BLUESFESTIVAL DELFT 2015 GROOT SUCCES

De 17e editie van het De Koninck Bluesfestival Delft is wederom een mooi feest geworden. Met een record van 60 optredens en 3 uitverkochte specials kunnen we met trots terug kijken op een succesvol bluesweekend.
 Vele bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland wisten ook dit jaar de weg naar Delft te vinden. 

Hartelijk dank aan alle muzikanten voor hun voortreffelijke muziek, de deelnemende horeca-lokaties, onze sponsors en natuurlijk het publiek voor het inspirerend applaus ! Graag tot ziens in 2016 ! 

Programmering: John Zwetsloot / Genuine Music Agency

Foto's van dit evenement zijn te vinden via www.delftblues.nl


23e EDITIE BRIELLE BLUESFESTIVAL
O
rganisatie: St. Brielse Bluesdag i.s.m. Genuine Music Agency Zondag 27 juli vond het gratis toegankelijke Brielle Bluesfestival plaats. Wat 23 jaar geleden ontstond als een kLeinschalig evenement, is inmiddels uitgegroeid tot één van de best bezochte bluesfestivals in Nederland. Genuine Music Agency is er trots op vanaf de eerste editie bij dit festival betrokken te zijn. Op 3 podia verspreid over de historische binnenstad van Brielle traden 12 bands op.  Tussen 14.00 uur en 21.30 uur waren Livin’ Blues Xperience, Lightnin’ Guy & the Mighty Gators, Foulplay, Guy Smeets Band, Des Fais Do Do, Fossen & Struijk Band, Vibro Kings, Rusty Roots, Little Steve & the Big Beat, Road Kill Casarole, The Hellhounds en Temporary Roads op het podium te bewonderen.   Voor een impressie zie http://www.youtube.com/watch?v=7BiwdHL-vms .
 BLUES & STONESDUO SPIDER & THE FLY  -  SPECIAL KURHAUS SET
Begin 2012, het jaar dat The Rolling Stones 50 jaar geleden hun allereerste optreden verzorgden, bracht het blues en Stones-duo Spider & The Fly hun debuut en tribute-album uit. Inmiddels hebben deze muzikanten optredens verzorgd op menig bluesfestival, in vele café’s en tijdens speciale Stonesdagen. Op 8 augustus 2014 is het 50 jaar geleden dat The Rolling Stones hun legendarisch optreden in het Kurhaus van Scheveningen verzorgden. Omdat het concert vroegtijdig moest worden beeindigd, zullen Spider & The Fly vanaf augustus een speciale en volledige Kurhaus set bij hun optredens verzorgen. Info: www.stonesduo.nl
 

FRIED BOURBON NEEMT EEN TIME OUT
Na meer dan tien jaar intensief
toeren,  heeft de belgische band Fried Bourbon besloten er tijdelijk een punt achter te zetten.

De band wordt in het vriesvak gestoken..….
het is tijd om te herbronnen en de muzikanten beslissen op termijn wat er uit voortkomt.
Optredens die nog op de agenda staan worden afgewerkt met hetzelfde enthousiasme waar Fried Bourbon reeds jarenlang om bekend staat.
Er worden
voorlopig geen optredens meer aangenomen.


ZATERDAG 1 MAART: 1e EDITIE ROOF FULL OF BLUES IN LEERDAM

Bluesliefhebbers in Leerdam en wijde omgeving konden ook dit jaar weer genieten van een onvervalst bluesfestival.
In 2013 vond de 25e – en tevens laatste – editie plaats van het alom vermaarde door Stichting Blues ’89 georganiseerde Bluesfestival Leerdam.
Even leek het erop dat de Glasstad verstoken zou blijven van een dergelijk muziekevenement, maar liefhebbers van de blues
kunnen opgelucht ademhalen.

Op zaterdag 1 maart 2014
vond in partycentrum Het Dak aan de Tiendweg in Leerdam de eerste editie plaats van ‘Roof Full Of Blues’.
Op het affiche stonden: Magic Frankie & The Blues-Disease, Memo Gonzalez and The Özdemirs, Sugar Boy and The Sinners, Robbert Fossen & Peter Struijk, The Weepers en The Zoomatics.

 


LIVE-ALBUM VAN CAPTAIN GUMBO GOED ONTVANGEN
Deze peetvaders van de nederlandse Cajun & Zydeco bestaan inmiddels 25 jaar en dat wordt gevierd met de live-cd "Vive Le Capitain" op het Red, White & Blues label. De eerste reakties op het live-album komen binnen en zijn alvast zeer positief. "Feestelijke plaat die duidelijk maakt dat Captain Gumbo in 25 jaar geen grammetje speelplezier heeft verloren" ( Lust For Life ) en "Captain Gumbo leeft als nooit tevoren. Ondanks dat de Captains al dik de 50 zijn gepasseerd, klinkt de live-opname als die van een stel jonge honden". ( Hoogeveense Courant ).
Kortom: Captain Gumbo staat nog steeds garant voor kwalitatief hoogstaande feest- en dansmuziek !


BELEIDSBESLUIT OVER BTW  VERLAGING VOOR KUNST GEPUBLICEERD    Bron: www.allarts.nl

Per 25 mei 2012 is het beleidsbesluit over de BTW-verlaging voor kunst gepubliceerd. Er staat duidelijk in dat de volledige BTW-verhoging van het Belastingplan 2011 per 1 juli 2012 wordt teruggedraaid en dat het lage BTW-tarief van 6% weer gaat gelden voor:

1.Entreegelden voor muziek- en toneeluitvoeringen
2.Optreden door uitvoerende kunstenaars (gages)
3.Verkoop van kunstvoorwerpen door beeldend kunstenaars
4.Invoer van buiten de EU van voorwerpen voor verzamelingen en antiquiteiten

Verder wordt de regeling voor de voorverkoop voor optredens van 1 juli 2012 en daarna in dit beleidsbesluit bevestigd.
Deze voorverkopen vallen vanaf 25 mei 2012 onder het lage BTW-tarief van 6%. Op eerdere voorverkopen blijft het tarief van 19% BTW van toepassing; er mag dus niet herrekend worden. Dit is gebaseerd op de Europese BTW-richtlijn, die de Nederlandse regering de vrijheid geeft om naar eigen inzicht een overgangsregeling te bepalen.
Zie verdere info www.allarts.nl


STEVEN TROCH ( FRIED BOURBON ) WINT INTERNATIONALE MONDHARMONICA-BATTLE VAN OAKLAND, USA.

De belgische muzikant Steven Troch (37) heeft de finale van de internationale mondharmonicawedstrijd "King of Swing" gewonnen.
Steven Troch is vooral bekend als zanger-harpspeler van bluesband Fried Bourbon, maar is met zijn mondharmonica ook aanwezig als sessie-muzikant bij diverse groepen. Steven
haalde de finale dankzij zijn eigen compositie "Hanging Out With Peter".  Op 28 januari jl. ging hij in Oakland de strijd voor de eindzege aan met George Bisharat ( San Francisco – USA ) en Steve Molitor ( St. Louis – USA ).

Steven werd na zijn overwinning uitgenodigd om in de grand finale op te treden samen met oa. Charlie Musselwhite, Billy Boy Arnold, Mark Hummel en Sugar Ray Norcia.


MEDE-OPRICHTER TAKE ROOT TIEME VAN VEEN OVERLEDEN
In het Wilhelmina ziekenhuis te Assen is dinsdag 17 januari 2012 Tieme van Veen overleden.
Van Veen was jarenlang betrokken bij de Bluesdagen in Assen en was een van de oprichters van het TakeRoot festival, een festival voornamelijk gericht op Amerikaanse rootsmuziek. Een aantal jaren geleden verhuisde dit festival van Assen naar Groningen.
Ook was Van Veen uitbater van café de Witte Bal, in heel Nederland bekend om de vele live optredens van vooral Amerikaanse artiesten.
Tieme van Veen overleed na een kort ziekbed. Hij is 56 jaar geworden.


                                                                                           

ZONDAG 20 NOVEMBER 2011: BLUES SUPERSESSIE IN ZOETERMEER
Op zondagmiddag 20 november jl. was de top van de Nederlandse Blues te zien tijdens een speciale supersessie in de grote zaal van de Boerderij in Zoetermeer !
De sessieband
bestond uit leden van 12 Bar Blues Band, Livin’ Blues Xperience, Deep & the Dudes, Jean Paul Rena en de Dicky Greenwood Band.

Deze talentvolle bluesmusici lieten zien waarom het publiek in groten getale aanwezig was: geinspireerd en met veel plezier werd ruim twee uur gejamd, waarbij maar liefst vijf vocalisten, twee saxofonisten, drie gitaristen en twee harp-spelers aan bod kwamen !
Een impressie vind je via: http://www.youtube.com/watch?v=Tbx8Ia8yb08

 


PHILIP KROONENBERG cd READY FOR TAKE OFF
De nieuwe cd van Philip Kroonenberg "Ready For Take Off" is onlangs uitgebracht door In Between Records. Aan het album werkt percussionist Moussa Traoré uit Mali mee en daarmee smelten twee muzikale werelden samen ! Dit prachtige roots-album ontving inmiddels zeer lovende recensies, zoals..... "de muziek klinkt organisch, westerse en Afrikaanse tradities vloeien prachtig samen" ( Fret )…. misschien wel het begin van een nieuwe stroming, de wereldamericana" ( FileUnder )….."Ready For Take Off" is een album die je qua muziekstijl meeneemt naar de uithoeken van de wereld….Een vernieuwend album waarbij inventiviteit en variëteit hoog in het vaandel geschreven staan." ( Bluesbreeker )   Info en muziek: hier
 


CHAMPAGNE CHARLIE – NIEUWE CD "HOBO SIGNS & RAILROAD LINES".
Het nieuwe album van deze blues- & rootsband heet "Hobo Signs & Railroad Lines". Champagne Charlie volgt aan de hand van een wagonlading traditionele en meer recent geschreven songs het spoor van de "hobo’s". Deze Amerikaanse zwervers verplaatsten zich veelvuldig aan boord van goederentreinen. Het is een muzikale reis door het weidse en muzikale amerikaanse landschap.
Dit nieuwe concept-album versch
een in september 2011 en is een hernieuwde samenwerking met het Roosevelt Study Center.
Meer info over Champagne Charlie  hier

 


 
ZILVEREN EREPENNING VOOR BRIELLE BLUESFESTIVAL
Op zondag 31 juli 2011 vindt voor de 20e keer het Brielle Bluesfestival plaats.
Bij deze jublieum-editie zullen een aantal artiesten optreden die eerder met veel succes het Brielse podium beklommen.
Julian Sas, Magic Frankie, Dede Priest en Dicky Greenwood zijn op 31 juli in ieder geval van de partij.
Het volledig programma van Brielle Blues 2011 wordt begin juni bekend gemaakt via www.brielleblues.nl .
De medewerkers van de Stichting Brielse Bluesdag kregen onlangs de zilveren erepenning als waardering voor dit succesvolle evenement. Normaliter krijgen enkel privé-personen een dergelijke onderscheiding, maar voor Brielle Blues werd een uitzondering gemaakt.
 

10e DRUK VAN BOEK ARTIEST EN FISCUS
De 10e druk van het boek "Artiest en fiscus" is
in december 2010 verschenen. Auteurs zijn Paul Kamphuis, Eloy Veldhuijzen en Dick Molenaar. Het boek behandelt veel onderwerpen, zoals alle aspecten van de artiestenregeling, optredens in het buitenland, de BTW-regels en voordelen voor zelfstandige artiesten. De inhoud is helemaal bijgewerkt met de nieuwste ontwikkelingen en de indeling is veranderd.
Ook is een hoofdstuk toegevoegd over culturele instellingen.
Het boek is verschenen als nr. 31 in de serie Belastingwijzers van Kluwer en is te koop in de boekhandel.


LOUISIANA MEN MET NIEUW DUBBELALBUM NAAR RADIO 2 / TROS MUZIEKCAFÉ

Met hun nieuwe dubbel-album ( From A Broken Heart ) Back To Nothing is het nederlandse roots-trio The Louisiana Men bij diverse radio-programma's te gast geweest.
Zaterdag 31 juli trad de band live op in het TROS Muziekcafé op Radio 2.
Deze zomer staat de band op diverse festivals geprogrammeerd.

De eerste recensies in de pers zijn verschenen en wederom unaniem positief.
"Met zijn Louisiana Men Alex Siegers en Toon Ekkers neem Hans "Homesick" de Vries al enkele decennia alle kruisbestuivingen van Amerikaanse rootsmuziek onder handen. En dat gebeurt zo grondig dat je je halverwege een optreden van dit trio in een broeierige kroeg ergens langs een hobbelige weg in Louisiana waant" ( Revolver's Lust For Life / Harry de Jong ).

"The Louisiana Men begrijpen precies hoe een spontane mengeling van blues, zydeco en rhythm & blues moet klinken....puur en scherp als in de jaren vijftig, maar ook tijdloos en energiek" ( BNDeStem / Willem Jongeneelen )    Meer info hier


Back to Nothing is het 15e album van Hans de Vries die eerder platen opnam met oa. Homesick and the Backstabbers en Louisiana Radio.


BLUESTIJDSCHRIFT BLOCK ONTVANGT KBA AWARD IN DE CATEGORIE PRINT MEDIA !
Rien
en Marion Wisse, de oprichters en uitgevers van BLOCK, het Nederlandse tijdschrift voor blues, krijgen op 23 januari 2010 in Memphis de Keeping The Blues Alive (KBA) Award uitgereikt. De KBA-Award is wereldwijd de hoogste onderscheiding die aan niet-muzikanten wordt uitgereikt in de bluesbusiness. De award werd nog niet eerder uitgereikt aan een Nederlander.
The Blues Foundation, de organisatie in Memphis die de awards in het leven heeft geroepen, geeft de volgende omschrijving van de onderscheiding: 'KBA-Awards worden elk jaar uitgereikt aan personen of organisaties die in grote mate hebben bijgedragen aan de groei en vitaliteit van bluesmuziek. Het gaat om niet-artiesten zoals blues societies, clubs, sponsors, radiopersoonlijkheden, schrijvers en wetenschappers. Een team bestaande uit vertegenwoordigers uit de professionele bluesindustrie, historici en artiesten kiest via een uitvoerige selectieprocedure de uiteindelijke winnaars'.
BLOCK, opgericht  in maart 1975, heeft als tijdschrift gewonnen in de categorie Print Media. Zie www.blockmagazine.nl
 

BEDRAG KLEINE VERGOEDINGSREGELING (KVR) VERHOOGD.
Vanaf 1 januari 2009 wordt in Nederland het bedrag van de kleinevergoedingsregeling (KVR) verhoogd van maximaal € 136,-- naar maximaal € 163,-- Kijk voor onderwerpen betreffende artiesten en fiscus op www.allarts.nl


VRIENDEN VAN BLUES EN ROOTS OVERLEDEN
Onlangs overleden diverse blues- en rootsliefhebbers. Personen die zich met volle overgave ingezet hebben voor het live-circuit of hun muzikale kwaliteiten op het podium konden vertonen. Wij houden deze speciale mensen graag in onze gedachten. Klik hier voor een in memoriam.


         HOME