MR. BOOGIE WOOGIE


Met het winnen van het Leeuwarder Bluesconcours in 1988 startte de muzikale carrière van Eric Jan Overbeek, alias Mr. Boogie Woogie.
Tien CD's later toert hij met zijn band behalve door Europa ook regelmatig in Amerika, waar live-cd's werden opgenomen met oa. Lisa Otey, Gram & Krieger.
Blues & Boogie Woogie dus van hoog niveau !!

Pianist/zanger Eric-Jan Overbeek, "Mr.Boogie Woogie" (1967, Nieuw-Vennep) kreeg als kind klassiek pianoles, maar werd op dertienjarige leeftijd gegrepen door "de boogie-woogie" na het horen van Fats Domino’s "Swanee River Hop". Geïnspireerd door zijn "boogie-maatjes" Rob Hoeke en André Valkering ontwikkelde hij zich zeer snel tot de meest opvallende en energieke boogie-woogie pianist van Nederland.

Zijn band weet Rhythm & Blues, New Orleans muziek en Boogie Woogie te vermengen tot een verrassend eigentijdse muzikale happening. Een exclusieve show vol vuur, virtuositeit en humor, die een zeer breed publiek gegarandeerd op de banken krijgt. Een optreden van Mr. Boogie Woogie betekent altijd 100% Party Time.

Mr. Boogie Woogie omringt zich al jaren met muzikanten van een speciaal kaliber. Geen timide broodspelers, maar echte "die-hards" die zich net als Mr. Boogie Woogie van nature het vuur uit de sloffen spelen.
 

Mr. Boogie Woogie werd al in 1992 door de BRT-radio uitgeroepen tot Bluesact Van Het Jaar. Bovendien werd hij in 2005 uitgeroepen tot Best European Blues Pianist, opende hij in 2010 het 35ste North Sea Jazz Festival en werd hij in april 2011 door het Nederlands publiek gekozen tot Best Dutch Blues Pianist 2010. Een titel waar hij in 2012 wederom voor genomineerd werd.

Met de release van zijn nieuwste cd’s "Fats" ( Tribute To Fats Domino uit 2011 ) en "Big Easy" ( 2013 ) toert de band langs alle Nederlandse theaters. Mr. Boogie Woogie is dan ook uitgegroeid tot een eersteklas publiekstrekker op grote blues- en jazzfestivals in zowel binnen- als buitenland. Zo toert hij sinds 2001 steevast drie maanden per jaar door Amerika wat hem de titel "the Hardest Workin’ Man in Boogie Land" opleverde.

BOEKINGEN:  GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS     

VIDEO MET THE BLISTERS

  

 VIDEO THEATERSHOW
 

 

 

web stats