MAGIC FRANKIE & the BLUES DISEASE


Met een indrukwekkend cv weet Magic Frankie ( bijgenaamd de Gangster of the Blues ) als geen ander hoe het leven als bluesmuzikant in elkaar steekt.
Al op jonge leeftijd voelde Frank zich aangetrokken tot de donkere klanken van de blues. In de jaren ’80 verraste de twintiger zijn vaderland met Magic Frankie and The Blues Disease. Deze formatie veroorzaakte een ware bluesgolf in Nederland, maar werd ook internationaal opgemerkt.  B.B. King himself gaf Frank het grootste compliment ooit toen hij het album ‘It’s Magic’ signeerde met de woorden "You really play my kind of blues."

De jaren die daarop volgden stonden in het teken van succes.
Muzikale juweeltjes als ‘Hearts In Sorrow’ – in samenwerking met de legendarische Kaz Lux - en ‘Lucky’ – met gastoptredens van onder andere Lois Lane en Thijs van Leer- deden de blueswereld op haar grondvesten schudden.

Naast vele optredens ( oa met het Metropole Orkest ) voor de nationale televisie, het Duitse WDR en kinderprogramma’s zoals het Klokhuis, was de bajestour één van de hoogtepunten uit deze periode.  Twee weken lang trad Magic Frankie op in gevangenissen door het hele land in het teken van Kerst.

Het nieuwe millennium bracht Frankie gezondheidsproblemen. Zijn lifestyle veroorzaakte issues die de Gangster of the Blues tam maakten.
Op persoonlijk vlak kwam Magic Frankie veel tegenslag tegen, waardoor hij rond 2004 besloot zijn gitaar een tijdje op te bergen.
De blues spirit was kwijt, de magie gebroken.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als hij door de Southside Blues Revue wordt gevraagd om een aantal songs mee te jammen, komt Magic Frankie weer tot leven. Bij het spelen van de eerste noten realiseert Frankie zich dat hij niet alleen blues maakt: hij ademt blues. Hij besloot op dat moment zijn opgedane levenservaring te gebruiken om zijn blues nog intenser uit te dragen.

Na een tijdje ontstond bij Magic Frankie de behoefte om ook zijn Blues Disease nieuw leven in te blazen.
Samen met nieuwkomer Jan Borgers, oudgedienden Pascal Lanslots en Frans Damen is de ultieme bluesformatie weer compleet.

The Gangster of the Blues is back in business !

BEZETTING :
Magic Frankie - zang, gitaar, bluesharp
Pascal Lanslots - Hammond orgel, piano, zang
Frans Damen - drums
Jan Borgers - bas

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS