PHILIP KROONENBERGDe muziek van Philip Kroonenberg klinkt Amerikaans.
In het huis waar hij opgroeide was altijd muziek. Zwarte folk- en countryblues, gospels en spirituals, soul-muziek, Franse chansons en calypso’s. In de 60-er jaren luisterde hij naar de beatmuziek die uit Engeland kwam, maar werd er nauwelijks door beïnvloed. De toon was al gezet. Voor de rest van zijn leven zou hij muziek maken die wel omschreven wordt als ‘rootsmuziek’.

Door de jaren heen is de stijl niet veel veranderd.
Het zijn compacte liedjes, een ruw ongepolijst stemgeluid en een akoestische, met de blote hand bespeelde gitaar. Sommigen hebben zich lovend uitgelaten over zijn fingerpicking.
Zelf weet hij niet beter. Spelen en zingen (picking and singing) zijn voor Kroonenberg één beweging.

In de loop der jaren is Kroonenberg steeds omringd geweest door gerenommeerde musici.
Legendes uit de vaderlandse pophistorie hebben deel uitgemaakt van zijn begeleidingsgroep. 

Bij iedere cd die van hem uitkomt, zijn de recensies zonder uitzondering juichend.  Hij wordt erin vergeleken met zijn eigen idolen.

Kroonenberg speelt zowel met als zonder band. In zijn eentje een publiek vermaken is anders, maar wat gewonnen wordt aan intimiteit kan een solo-optreden tot iets bijzonders maken. Hij heeft inmiddels een enorm repertoire opgebouwd met uitsluitend eigen composities.

Zijn nieuwste cd "Ready For Take Off", met gastbijdragen van percussionist Moussa Traoré en saxofonist Henk Koekkoek, verscheen onlangs op In Between Records.

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl


 

DE MEDIA:
"Ready For Take Off"
  is een album die je qua muziekstijl meeneemt naar de uithoeken van de wereld….Een vernieuwend album waarbij inventiviteit en variëteit hoog in het vaandel geschreven staan."
( Bluesbreeker )

"Philip Kroonenberg behoort tot de top van het Nederlandse singer/songwriters gilde.
Hij koppelt swamp en countryblues aan zonnige Caribische ritmiek."
( OOR )

"Het lekker Caribische ritme zet de toon voor de nieuwe cd van Philip Kroonenberg.
Een prima plaat met nummers die afwisselend aan J.J. Cale en Paul Simon doen denken."
  ( HD – Roots over het album Magic Magicians )

Op Magic Magicians bewijst Philip Kroonenberg niet alleen dat hij prima songs in de vingers heeft, maar ook dat genres zoals folk, blues, swamprock en calypso voor hem geen geheimen meer hebben. Zijn stem en expressieve gitaarspel herinneren aan niemand minder dan J.J. Cale: een compliment dat kan tellen' ( Dagblad de Morgen)

         HOME     BANDS