KAZ LUX


Zijn karakteristieke stemgeluid is uit duizenden herkenbaar. Rond de eeuwwisseling werd hij door de gezamenlijke journalisten van muziektijdschrift Oor, in het kader van veertig jaar Rock & Roll in Nederland, verkozen tot de beste zanger van ons land. Eens te meer een bewijs dat Kaz Lux een absolute legende is in de historie van de Nederpop.

Kaz Lux vestigde zijn naam eind zestiger, begin zeventiger jaren als frontman van de fameuze rockband Brainbox. Toendertijd schreef de groep, waarvan ook meestergitarist Jan Akkerman enige tijd deel uit maakte, talloze, tijdloze hits op haar naam. Zo staan nummers als 'Dark Rose', 'Down Man', 'Summertime', 'The Smile' en 'Between Alpha and Omega' stuk voor stuk te boek als popklassiekers.

Na Brainbox heeft Kaz Lux zich voornamelijk gemanifesteerd als troubadour, eigen liedjes schrijven en solo vertolken. Daarnaast was de zanger/gitarist zo nu en dan betrokken bij tijdelijke samenwerkingsverbanden. Uit zijn hernieuwde samenwerking met Jan Akkerman is het met goud bekroonde album 'Eli' voortgekomen.


'Ghostriding Between Love And Confusion' is de opvolger van de eerder verschenen en uitstekend ontvangen cd 'Dismantled Swan Song' en de live-registratie 'Guitar/Vocal'. De nieuwe CD, waarop diverse muziekstijlen (onder meer rhythm & blues, country, Rock & Roll, reggae en pop) langskomen is wederom een persoonlijk album geworden.

Het merendeel van het repertoire bestaat dan ook uit eigen geschreven nummers. Deze handelen vooral over onderwerpen die Kaz Lux persoonlijk hebben beziggehouden en aangegrepen. Treffende voorbeelden hiervan zijn het zeer actuele anti-oorlogslied 'Holy vs War', 'Drizzly Monday' over de moord op Pim Fortuyn en de aan André Hazes opgedragen 'A Song For Dré'. Naast de eigen composities staan opmerkelijke covers op het repertoire, zoals 'White Room' (Cream), 'Baby Can I Hold You' (Tracy Chapman) en 'Window Of My Eyes' (Cuby & the Blizzards ) die Kaz Lux zich op fraaie wijze eigen heeft gemaakt.

In 2007 liet Kaz Lux zich in een nieuw hoofdstuk van zijn muzikale leven van een verfrissende kant horen. Met de jonge honden van HotchPotch heeft hij de crème de la crème van de akoestische muziek van Nederland om zich heen verzameld. Het voorlopig eerste resultaat van deze opmerkelijke samenwerking was de cd ‘Osmosis’. De virtuoze benadering van de multi-instrumentalisten van HotchPotch geeft de verzameling van oud en nieuw materiaal op dit album vleugels. Op soms ingetogen, intieme wijze, dan weer op een energieke, uitbundige manier worden de veelzijdige rootssongs van Kaz Lux uitgevoerd. Nummers waarin menselijke thema’s als de dagelijkse dingen, leven en sterven, en vooral de liefde... altijd de liefde centraal staan.

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS