FAT HARRY & THE FUZZY LICKSEigentijdse blues is wellicht de beste omschrijving van de muziek van deze formatie uit de Randstad. Geďnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain hebben zij een voor aan deze kant van de oceaan unieke stijl ontwikkeld.

Low down and dirty shuffles en slowblues worden moeiteloos afgewisseld door of vermengd met andere stijlen uit het zwarte Amerikaanse erfgoed, als soul, funk en gospel.

Nummers van de cd "Pentatonic Pleasures" uit 2004 werden al verkozen op blues samplers in Belgie en in de VS door het toonaangevende blad Big City Rhythm & Blues Magazine. In 2008 nam Joe Louis Walker het door Fat Harry geschreven en van deze CD afkomstige “ Why Don’t You Go Back To Your Mother” op en maakte er een akoestische versie van.
Hun nieuwste cd "Hard Lovin' Man" verscheen op Continental Records en werd gemaakt met gastmuzikanten Preston Shannon en Henry Oden. Ook dit album staat bol van de diversiteit.

Het door Albert King geďnspireerd gitaargeluid van Fat Harry Dorth schalde inmiddels op talrijke festivals en clubs in de lage landen. Ook was men onder de indruk van zijn spel in de wereldberoemde bluesclubs "Buddy Guy's Legends" en de "Kinston Mines" in Chicago. Toetsenist René Schutte verloochent nooit zijn kenmerkende gospel verleden en heeft al in diverse bands zijn sporen verdiend.Het moge duidelijk zijn dat Fat Harry & the Fuzzy Licks staat voor kwaliteit en muzikale gedrevenheid om een goed stuk muziek neer te zetten, waar liefde en plezier in blues vanaf straalt ... let’s have a natural ball!

DE PERS:
Hard Lovin'Man is een cd om verschillende keren achter elkaar af te spelen, want steeds hoor je weer nieuwe elementen en stijlen, zoals blues, soul en funk. Een echte aanrader ! ( Bluesmagazine )

"Fat Harry & the Fuzzy Licks is een band waar de grote namen in de blues op kunnen bouwen en terugvallen.
De cd "Hard Lovin’ Man" is een  spannend album die prettig in het gehoor ligt. Met krachtige en intense songs weet de band je te raken, keer op keer." ( Bluesbreeker )

 

INFO & BOEKINGEN:
GENUINE MUSIC AGENCY, Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115   
E-mail: info@genuinemusic.nl
LINE UP:
Fat Harry Dorth - Zang en gitaar
René Schutte  - Hammond en Piano
Jack Hill - Drums
Hassan Abudaldah - Bas
Jan de Ligt - sax

         HOME     BANDS