DES FAIS DO DO



Des Fais Do Do bestaat uit zes muzikanten die hun hart verpand hebben aan traditionele muziek uit de zuidelijke streken van de Verenigde Staten. Het zeer aanstekelijke repertoire bestaat uit cajun, bluegrass en aanverwante stijlen, ook vaak als Americana omschreven. Via een groot aantal optredens in eigen regio is de band uitgegroeid tot een regelmatig gevraagde act in heel Nederland.  

Des Fais Do Do heeft een gevarieerde instrumentatie en combineert dit met een niet aflatend enthousiasme.
Een- en meerstemmige liedjes worden messcherp gebracht terwijl tijdens de snellere nummers kan worden gedanst, gewalst, gehost en gesprongen. 

Karakteristiek voor de muziek van de Cajuns, een bevolkingsgroep van Franse oorsprong in Louisiana, zijn de eenrijige trekzak ( french accordion ), viool ( fiddle ) en natuurlijk de 'tit fer ( triangel ) waaraan Des Fais Do Do soms een banjo toevoegt. Voor de blue-grass wordt de trekzak ingewisseld voor de mandoline. Beide muziekstijlen laten zich uitstekend combineren, waarbij eentonigheid geen enkele kans heeft !  

Origineel gebrachte Cajun-klassiekers zoals Yambalaya, Do Re Mi en Colinda worden afgewisseld met minder bekende nummers als Parlez Nous A Boire en J'etais Au Bal. Cajun wordt natuurlijk in de franse taal gezongen. Het Americana-repertoire van de band is beïnvloed door  Loudon Wrainwright III, The Gourds en Woody Guthrie.

 

Direct na het uitbrengen van hun debuut-cd Mardi Blue Grass in 1997 tourde de band door Louisiana.
Hoogtepunten in de bandgeschiedenis zijn nog steeds de ontmoetingen en sessies met wereldvermaarde Cajun-muzikanten als Marc Savoy, D.L. Menard en vooral Eddie LeJeune.
Inmiddels verschenen het cd-album Eddie’s Tire Service ( 2002 ) en de Ep "Des Fais Do Do Live" ( 2005 )

Fais Do Do is de naam die Cajuns geven aan een dansfeest en meteen een treffende naam voor deze dansbare band. Allons dansez !!

BEZETTING:
Henk Leeuwis - zang, gitaar
Bert Hek - (french) accordions, mandoline, zang
Martin van Laar -  banjo, triangel, wasbord
Derk Habers -  bas
Bennie Stortelder - fiddle, zang
Alex Vreeman -  cajon, drums, triangel

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME      BANDS