COCHON BLEUVijftien jaar samenspelen, honderden concerten en een vijftal uitstekend ontvangen cd's hebben Cochon Bleu gemaakt tot wat het vandaag is: een van Nederlands meest feestelijke bands. Hoofdrollen zijn er voor accordeon, gitaren en mandoline, ondersteund door een stevig kloppende ritmesectie.

Ooit begonnen met pure cajunmuziek, zijn in de loop der jaren flink wat andere invloeden in het repertoire geslopen. Maar twee dingen zijn gebleven: Franstalige teksten en een overdosis energie.

Wie één van hun enthousiaste optredens ziet, weet dat humor en plezier belangrijk zijn voor het vijftal. Dit zorgde al voor de nodige sensatie op bevrijdingsfestivals, Folkwoods, Paradiso, Eurosonic, de Parade, Noorderzon, Oerol en vele andere festivals en podia.
Cochon Bleu voelt zich echter net zo goed thuis in een klein café als op een megapodium.  Menig winters cafeetje werd eveneens op de kop gezet.

De vijf cd's van de band laten fraai de ontwikkeling horen van louter covers uit het cajun-genre ('Changez les guitares) tot aan een album vol eigen composities ('It's All Coming Good).  Deze albums hebben geleid tot lovende reakties van de media. Heaven Magazine schrijft : ‘ De lardering met een forse dosis humor brengt een grijns op het gelaat van de luisteraar en het totaal zendt een onweerstaanbaar bevel naar de benen, allez danser !’ Oor Magazine: ‘ Deze band presteert het om tot driekwart van Relooké aan elk nummer een totaal onverwachte draai te geven. Chapeau, Cochon Bleu !’DISCOGRAFIE:
1995 : Changez Les Guitares
1998:  Go Feed The Chickens
2000:  Relooké
2003:  Eau
2006:  It's All Coming Good
2013:  Not Blue

BEZETTING: 
Henk Gubbels - gitaar, mandolin, zang
Hette Gubbels - gitaar, mandolin, zang
Jeroen de Jong - accordeon, saw bass, zang
André Gubbels - drums, percussion, zang

BOEKINGEN:
  GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS