CAPTAIN GUMBO


Ze zijn met vier podiumpersoonlijkheden, komen uit de zompige uiterwaarden van de Rijn-delta en spelen muziek die geassocieerd wordt met broeierige dansfeesten, moerassen en zelfgestookte whiskey. Captain Gumbo is een band met een swingend repertoire van Cajun en Zydeco.

Sinds het verschijnen van hun debuut-cd 1 More 2-Step in 1990 is Captain Gumbo een gevestigde waarde op vele podia. De top 40 hit Allons A Lafayette leverde de groep optredens in binnen- en buitenland. Behalve in Europa toerde Captain Gumbo ook in de zuidelijke USA-staat Louisiana, bakermat van de cajun en zydeco.

De band trad op in Breaux Bridge, Baton Rouge en New Orleans.Hier bezochten zij hun helden Eddie Lejeune, D.L. Menard en Boozoo Chavis en verzorgden ze het voorprogramma voor Steve Riley & His Mamou Playboys.

Op het nieuwste live opgenomen album "Vive Le Capitain"  ( 2013 ) bewijzen deze peetvaders van de Nederlandse Cajun & Zydeco wederom hoe kwalitatief hoogstaande feest- en dansmuziek gebracht moet worden !

DE PERS:
"Vive Le Capitain" is een feestelijke live-plaat die duidelijk maakt dat Captain Gumbo in 25 jaar geen grammetje speelplezier heeft verloren.   ( Lust For Life )

Captain Gumbo leeft als nooit tevoren ! Ondanks dat de Captains al dik de 50 zijn gepasseerd, klinkt de live-opname als die van een stel jonge honden".  ( Hoogeveense Courant )

Deze cajun/zydeco vertolkers staan in Nederland op eenzame hoogte. Als rechtgeaard vegetarier mag ik natuurlijk geen vlees en vis, maar voor deze smakelijke gumbo maak ik graag een uitzondering !
Marcel Haerkens ( Oor )

Captain Gumbo kwam, zag en overwon. Wat een show en wat een reaktie van het publiek ! ( n.a.v. het voorprogramma bij Johnny Cash in Thialf Heerenveen ) ( Music Maker )

BEZETTING:
Mark Söhngen - Zang, Accordeon, Trekzak
Joost Witte - Drums, Zang
Gerard de Braconier - Gitaar, Zang
Jan van den Berg - Bas

Gastmuzikant: Jan de Ligt - saxofoon

BOEKINGEN:  GENUINE MUSIC AGENCY
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

         HOME     BANDS            EN UIT HET ARCHIEF.....