ROOF FULL OF BLUES LEERDAM - ZATERDAG 21 MAART 2015

WEBSITE: www.bluesleerdam.nl


Op zaterdagavond 21 maart vindt vanaf 20.00 uur bij Partycentrum Het Dak, Tiendweg 9 A te Leerdam de tweede editie plaats van het Roof Full Of Bluesfestival. Het nieuwe Roof Full Of Bluesfestival belooft een iets gewijzigde opzet waar in de line-up plaats is gemaakt voor een vette 11 mans-soulband.

De organisatie is trots dat Barrelhouse, een van Nederlands bekendste bluesbands,  het podium in Het Dak zal betreden. De band bestaat inmiddels 40 jaar en werd onlangs nog opgenomen in de Dutch Hall Of Fame. Sinds de release van hun eerste album heeft Barrelhouse zich in de loop der tijd stevig ontwikkeld. Veel verschillende invloeden zijn in het bandgeluid te horen, hoewel het wezen van Barrelhouse hetzelfde is gebleven: bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in de ballads, dan weer uitbundig swingend. De band werkte regelmatig samen met buitenlandse artiesten, waaronder Texas-blueslegende Albert Collins, The Blind Boys Of Mississippi en Magic Band gitarist Gary Lucas. De bezetting van Barrelhouse is onveranderd, met als blikvangers zangeres Tineke Schoemaker, pianist Han van Dam en de broers Guus en Johnny LaPorte op duelerende gitaren.

Soulmachine is een van de weinige bands in Nederland die alle soul- en funkhits nog speelt zoals ze in de jaren 60, 70 en 80 gespeeld werden. De band speelt pure authentieke soul en funk met krakers als Mustang Sally, I'm A Soulman, I Feel Good en andere onvergetelijke hits van o.a. James Brown, Wilson Picket, Otis Redding, Sam & Dave en Tina Turner. Dit legendarische hitrepertoire spat van het podium af, op professionele wijze gebracht door een negenkoppige band, inclusief zangeressen, een vette blazerssectie. Bij het Roof Full Of Bluesfestival van Leerdam neemt Soulmachine ook nog twee buitenlandse gast-vocalisten mee, te weten Ben Sims (USA) en Johnson Gabriel (UK), die eerder op het podium stond met oa. Lionel Ritchie en Phil Collins.

Met de toevoeging van de band Doghouse Sam & His Magnatones heeft het festival er een extra headliner bij. Doghouse Sam werd afgelopen jaar nl. gekozen tot beste bluesact tijdens de Belgische Blues Challenge. Met een bijzondere podiumact heeft de band inmiddels optredens verzorgd tijdens festivals in heel Europa. In Leerdam presenteert de band hun nieuwste cd “Knock Knock“. 

Voor liefhebbers van (semi)akoestische blues staat Little Louis geprogrammeerd. Eigen composities wisselt deze zanger-gitarist in hoog tempo af met oude folksongs en gepassioneerde vertolkingen van bluesnummers van o.a. John Lee Hooker en Son House. Met zijn ongekende energie, indrukwekkende stem en gitaartechniek weet hij elk publiek met zijn verrassende en energieke performance tot in de vezels te raken.

Liefhebbers van piano-blues kunnen uitkijken naar de band Scotch, No Soda ! Frontman Ilias Scotch is een van de meest getalenteerde zanger-pianisten van het moment. Zijn band brengt een interessante mix van eigen nummers en eigenwijze interpretaties. Blues, boogiewoogie, rock 'n' roll & party music is wat ze beloven en dat is ook exact wat ze brengen. 

Kaarten voor het Roof Full Of Bluesfestival kosten in de voorverkoop € 19,50 en op de avond zelf € 22,00. Het volledig programmaoverzicht en informatie over de voorverkoopadressen  is te vinden via www.bluesleerdam.nl .
Op de website is ook het laatste nieuws te vinden.

 Met deze gerenommeerde en gevarieerde bluesacts kan Leerdam zich opmaken voor een mooie festival.


HOME