SPIDER AND THE FLY


Dit semi-akoestische Stones en bluesduo brengt het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met 2 gitaren en 2 stemmen. Tijdens een optreden worden megahits als Satisfaction en Honky Tonk Women afgewisseld met minder bekende pareltjes en bluesnummers van de afgelopen 5 decennia.

Beide muzikanten hebben, net als The Rolling Stones, een blues achtergrond en hebben hun duo logischerwijs genoemd naar een bluesy Jagger & Richards compositie.

De setlijst van de Spider & the Fly bestaat voor een groot deel uit blues-repertoire waarmee de Stones in de jaren zestig bekend werden. Nummers van Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Willlie Dixon, Slim Harpo en Jimmy Reed passeren de revue.

Ter ere van het 50-jarig bestaan van The Rolling Stones brachten The Spider & The Fly in 2012 hun debuut-cd “In A Stoney Web” uit met daarop 16 Stones-covers en een Ode aan Brian Jones, de op 27-jarige leeftijd overleden gitarist van de band.  In 2014 – exact 50 jaar na het eerste en legendarische optreden van the Stones in het Kurhaus -  verzorgden Spider & The Fly een succesvol herdenkingsconcert in Scheveningen.

Op de nieuwe cd "7x2 “staat oa. "Ride ‘Em On Down”, voor de meeste liefhebbers enkel bekend van de laatste Stones-cd “Blue & Lonesome”. The Stones speelden dit nummer echter al tijdens hun allereerste optreden in The Marquee Club op 12 juli 1962.
Met een aantal nummers van dat eerste optreden vieren Spider & The Fly inmiddels het 55-jarig bestaan van The Rolling Stones.


Een optreden van duo The Spider & The Fly is een feest der herkenning.
Naast muziek wordt het publiek ook getrakteerd op een muzikale Stones quiz.

Vocale ondersteuning tijdens het optreden wordt gewaardeerd, onder het motto: It’s Only Rock & Roll, But We Like It !!!

BOEKINGEN: GENUINE MUSIC AGENCY Roosendaal (NL)
Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

HOME     BANDS 

 

  


 

 


 

web stats