BIG BOBo Brocken (artiestennaam: Big Bo) speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, mondharmonica, een met de voeten bediend drumstel bestaande uit: snare, hi-hatt en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert.

Big Bo heeft zich verschillende stijlen binnen de Blues eigen gemaakt, van de noordelijke Chicago Blues tot diep in de Delta, van de Slave Hollers tot Gospel en Spiritual en van opwekkende Georgia Ragtime en Piedmont style tot swingende New Orleans Hokum.

Eind 2015 wordt Big Bo uitgeroepen als winnaar van de Dutch Blues Challenge en vertegenwoordigt hij Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis TN, in januari 2016.

Zijn cd “Traveling Riverside” door de DBF uitgeroepen tot Best Dutch Blues 2015 wordt binnenkort opgevolgd door het album “Medicine And Poison”.
Met zijn ervaring klinkt Bo’s Blues doorleefder dan ooit; een intense ervaring die men niet snel vergeet.

BOEKINGEN:
John Zwetsloot / GENUINE MUSIC AGENCY     Tel. 0165 - 553115    E-mail: info@genuinemusic.nl

 

 

         HOME     BANDS